Höcögtető, babusgató

Várunk szeretettel. Mókára, kacagásra fel!

4 hónaptól – 1 éves korig

Az érzelmi nevelés alapja, hogy odafigyelünk gyermekünkre, észrevesszük és megértjük jelzéseit és együtt játszunk vele. Az ölbeli játékok, lovagoltatók, hintáztatók fejlesztik a gyermek ritmusérzékét, anyanyelvét, testtudatát. A „Hőcögtető-Babusgató” babafoglalkozás 40 perces játékos, komplex fejlesztő program 4 hónaposnál idősebb babáknak és 1 évnél fiatalabb kicsiknek.

A foglalkozások alatt többek között fejlődik:

–       a gyermek személyisége,

–       mozgása,

–       ritmusérzéke,

–       zenei hallása,

–       szókincse bővül

–       vizuális figyelme

Nagy szerepe van az anya-gyermek kapcsolat mélyítésében. Hat az egyensúlyszervére, a 2 agyféltekét összerendezi, segíti a primitív reflexek leépülését, szem-kéz koordinációt javítja.

Mindezek a későbbiekben a tanulásban segítik és a részképességeit olyan szintre hozzák, amivel a sikeres iskolai beválást megalapozzuk. Várunk szeretettel. Mókára, kacagásra fel!

 

1 éves kortól – 3 éves korig

 

„ Ilyen kicsi a törpe” mozgásos, játékos, 40 perces komplex fejlesztő foglalkozás 1 évnél idősebb és 3 évnél fiatalabb kicsiknek.
A foglalkozás alatt fejlődik: a gyermek személyisége, mozgása, ritmusérzéke, zenei hallása, szókincse bővül. Nagy szerepe van az anya-gyermek kapcsolat mélyítésében. Hat az egyensúlyszervére, a 2 agyféltekét összerendezi, segíti a primitív reflexek leépülését, szem-kéz koordinációt javítja, vizuális figyelmet fejleszti és a közösségi élet számos formájával találkozhat a gyermek, ezzel könnyítve meg a bölcsi- és ovikezdést, vagyis a beszoktatást.
A népi mondókák, ölbeli játékok során az érzelmi és társas kompetenciái fejlődnek a beszéddel kísért mozgásos tevékenységek segíti a gyermek megismerési folyamatait, ilyenkor a mozgásigénye rendkívül nagy, számukra örömforrás a mozgás. A tanulás formáit használjuk, ami az utánzás, a spontán játékos tapasztalatszerzés, az anya-gyermek interakcióból származó ismeretszerzés és szokáskialakítás.

Nagy szerepe van az anya-gyermek kapcsolat mélyítésében. Hat az egyensúlyszervére, a 2 agyféltekét összerendezi, segíti a primitív reflexek leépülését, szem-kéz koordinációt javítja.