Munkatársak

Make it to the hall of fame!

Szabó Andrea

Gyógypedagógus-Tsmt terapeuta

…Rólunk mondták!

 • Rólunk mondták: Egész gyermekkoromat meghatározta, hogy diszlexiás és diszgráfiás vagyok. A szüleim próbáltak segíteni és megoldani a problémámat, de akkoriban igazából csak a logopédiát tekintették megoldásnak. 5 éves koromtól 5 éven át logopédushoz jártam. Ami minden szeptembertől - májusig ugyan úgy zajlott, ugyanazzal a feladatokkal és gyakorlatokkal. Az általános iskolában nem tolerálták. A középiskolában kicsit könnyebb volt, mert ilyen irányú volt és figyelembe vették a hiányosságaimat. Időközben felnőtt lettem, munkahelyem lett. A nyelvtanulás mindig kihívás volt számomra. 3 éve elhatároztam, hogy kiköltözöm Svájcba. Édesanyám kérte, hogy próbáljam ki a TSMT – tornát, mint lehetséges terápiát, elmentem Szabó Andreához. Ekkor 28 éves voltam már. Megvizsgált, tornasort írt. Amit bevallok, hogy nem végzek el rendszeresen, de amikor tanulok akkor igen. Tanulás előtt 2-3 órával tornázom, és amit elolvasok megértem és megtanulom. Mindent meg tudok jegyezni. Az olvasás könnyen megy, a szöveget megértem (ez a legnehezebb egy diszesnek). Köszönet ezért Szabó Andreának és a SzeretetErőd Terápiás Központnak.
  Tamás (31 éves)
 • "3 éves volt a kisfiam,amikor TSMT tornát kezdtünk, elsősorban szobatisztaság problémája miatt,de több területen mutatkozott nála elmaradás.9 hónapja tornáztunk már,sajnos eredménytelenül. Kezdtem volna feladni,amikor egy ismerősöm ajánlotta nekünk Andit,az ő terapeutájukat.Mivel a környezetemben sok gyereknek segített a TSMT torna,nem akartam elfogadni,hogy nekünk nem,annak ellenére,hogy becsülettel csináltuk! Ezért leváltottuk a terapeutánkat,és elmentünk Andihoz. Felmérte a kisfiam,majd megírta az első tornát.Itt megjegyezném,hogy torna-és torna közt óriási különbség lehet!!4 hét után eldobtuk a pelenkát!!Azóta is csináljuk,nem adjuk fel.A kisfiam nagyon sokat változott,sokkal önállóbb lett,most már kezd ő is olyan lenni,mint kortársai!Szívből ajánlom mindenkinek a Szeretet Erőd fejlesztő házat! Nagyon sokat köszönhetünk nekik!!Andi hihetetlenül jó szakember! És igen,kell hozzá kitartás,de minden fáradtságot megér!!”
  Eszter
 • Egy évvel ezelőtt beszéltem először Szabó Andival, miután kiderült, hogy a kisfiam komplex fejlesztésre szorul. Kezdetét vette náluk, a SzeretetERŐDben egy út, aminek màr a legelején kiderült számomra, hogy nekem is fejlődnöm kell a kisfiammal együtt. A gyermeket én azóta is heti rendszerességgel viszem a szenzomotoros fejlesztésre én pedig az önismeret csoportba jelentkeztem. Az egy év során voltak, nehézségek, nézeteltérések, megingások de megéri kitartani mert Andiék szakértelme varázslatos. <3
  ZS.M (édesanya)
 • 2 éve annak hogy rátaláltunk erre a lelkes kis csapatra. Azóta veszünk részt a nagy tudással szakmai hozzáértéssel összeállított tornán. A férjem neurológiai betegségének lassulását, stagnálását ennek köszönhetjük. Köszönjük,hálásak vagyunk és jó munkát kívánunk. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek, akinek hasonló problémája van .
  Klári
 • Kedves Andi! Majdnem 3 hete tornázunk az instrukcióid alapján, és bár az első alkalmak nagyon nehezen mentek, a 2. héten már kiborulás nélkül sikerült végigcsinálni a teljes tornasorozatot. A 3. hétre észrevehető változásokat fedeztem fel: a fiam beszédesebb, kedvesebb, nyitottabb lett, elkezdett mesélni az iskolai napi élményeiről, pedig korábban harapófogóval sem lehetett kihúzni belőle. Ismét elkezdett rajzolni, közben dúdolgat, belemélyed (!) az elfoglaltságába. Lelkesen folytatjuk a tornát, és megyünk Hozzád a kistesóval is. Hálás vagyok, hogy Rád találtunk, a felméréskor és a feladatok betanításakor is láthattuk azt a mély szakmai tapasztalatot és elhivatottságot, ahogyan velünk foglalkoztál.
  B. Kata (édesanya)
 • A mi esetünkben habár voltak apróbb jelek (kiborult nyáron pár csepp víztől a ruháján, félős volt, főleg sötétben, nehezen aludt el…) az óvodában szenzációs óvónője volt és mivel mozgékony és nagyon okos volt fel sem merült a fejlesztés kérdése… Az első kovid karantén nagycsoportos korára esett és nagyon jól éreztük magunkat itthon, sokat játszottunk, megtanult biciklizni (addig rá sem akart ülni), még erősebben kezdett kötődni hozzám és a biztonságos otthonához. Az iskola szerencsétlenül indult, sokat betegeskedett, idegileg teljesen kikészült, nagyon sok volt, közben nagyon gyorsan nyúlt, alultáplált, féloldalas, hanyagtartása lett, gond volt a bőrével, fülével, fogaival, minden zavarta és a mozgástól is elment a kedve… Másodikra már nem tudták az iskolában kezelni, sírásai dühkitörésbe csaptak át és nem tudott beilleszkedni az osztályba… Többször kérte az iskola, hogy saját költségen vigyük el a Vadaskertbe pszichiátriai kivizsgálásra, de oda nem tudtam időpontot szerezni… Olyan szülők tanácsát kértem, akik ismerték gyermekemet és a családukban valami “zavar” van… az egyik szülőtárs tanácsolta a Szereteterődöt, hogy nem olcsó, de Szabó Andrea nagyon jó szakember és tud segíteni. Így kerültünk hozzátok. Természetesen én is számolgattam az időt és a pénzt is… Viszonylag gyorsan értünk el javulást, amiért hálásak vagyunk. Úgy gondolom annyiban szerencsés, hogy már 8 éves elmúlt a gyerekem, hogy meg tudtam vele beszélni mindent és együttműködő, bár a tornát nekem talán nehezebb volt megszoknom (maximalista vagyok és emelgetni is nehéz, meg a keménykedés a fáradt gyerekkel…) Próbáljuk betartani az előírt dolgokat, de azért néha elcsúszunk de nagyon jól kijönnek azok a területek ahol fejlesztésre szorulunk!
  Egy édesanya