Bianka története

Kedves Szülők!

Kislányunk 19 hónapos volt, amikor Szabó Andihoz kerültünk. Megkésett mozgásfejlődés, primitív reflexek fennálása, hypotonia (laza izomtónus) miatt. A fejlődés neurológus tanácsára kezdtük el a tornát, aki a fent említett tüneteket észlelte. Férjem nem bízott a torna sikerében, de ennek ellenére elkezdtük. Mi a SzeretetERŐD tTerápis Központba hordtuk el minden alkalommal, heti 4x minimum és heti 6x maximum, mert ilyen intenzív tornát írt elő neki a terapeuta. Mi az otthoni tornát nem vállaltuk. Nekünk fontos volt, hogy minden tornát szakember végezzen.

Hatalmas erőpróba volt mindenki számára az első időszak. Állandó ordítás volt a jellemző minden induláskor, már akkor, amikor az autóba betettem és az Aradi utca felé indultam. Aztán telt múlt az idő és az ordítás megszűnt és jött a siker élmény. Gyönyörűen elkezdte Bius behozni a lemaradást és megszerette a tornát. A II. tréning környékén jártunk és Bius betöltötte a 2. életévét ezért egy komplex vizsgálatot vett fel a gyógypedagógus Szabó Andrea, hogy kiderüljenek a még fennálló elmaradások és majd azokra célirányosan tudjon felírni új feladatsort Biusnak.

A neurológusnál a 2 éves státuszon leginkább a beszéd terén volt elmaradás, ezért a neurológus különböző vizsgálatokat kért, melynek az utolsó lépése a genetikai vizsgálat volt. Kérésemre elmondta, hogy Sotos szindrómára gyanakszik, szerinte ez állhat a lassú fejlődés hátterében. Egy világ omlott össze bennünk, hogy valami komoly probléma lehet a háttérben. Rengeteg ezzel kapcsolatos cikket olvastunk, de megnyugvást nem találtunk.

Megtörtént a genetikai vizsgálat, hónapok eltelte után megkaptuk az eredményt, negatív lett, semmilyen erre utaló jelet nem találtak. Természetesen a várakozási idő alatt is folytattuk a fejlesztést jártunk aktívan és kitartóan a TSMT fejlesztésekre, mert mi láttuk az eredményét. Nagyon megkönnyebbültünk, hogy az összes lelet negatív lett és véget ért ez a rossz álom.

2 évesen még csak a szavak elejét mondta, majd 2 év 3 hónaposan kezdte el mondani a szavakat,2 év 4 hónaposan elkezdett mondatokban beszélni. Mára a kitartó munka eredményeként Bius teljesen utolérte magát, mind ezt 1 év alatt sikerült véghezvinni.

A TSMT torna az életünk részévé vált, oly annyira hogy Bius a bölcsiből kifelé jövet magától azt mondja “megyünk Judit nénihez tornázni ” és már az autóban énekli a mondókákat.

Mára a férjem is belátta, hogy ezt a hatalmas fejlődési görbét a torna nélkül nem tudta volna Bius megtenni, és hálás azért, hogy a torna elején nem hallgattam Rá.

Örökké hálásak leszünk a SzeretetERŐD minden dolgozójának, de legfőképp Zsombori Juditnak, aki az összes előírt tornát végig csinálta Biussal és rengeteg energiát áldozott azért, hogy minden kontroll alkalomra elvigye és Bius legjobb tudását bemutathassák Andinak. Hálásak vagyunk nekik, hogy Bius eljutott erre a fejlettségi szintre.